Jaarlijks komen vele onderwijsgroepen voor een educatief bezoek naar Museum Vrolik. De groepen variëren van leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs tot universitaire studenten en bezoekers van wetenschappelijke congressen. We hebben ook ervaring met het ontvangen van groepen uit het speciaal onderwijs, MBO en HBO.
Voor onderwijsgroepen maar ook voor particuliere groepen heeft Museum Vrolik diverse soorten aanbod, welke indien gewenst met elkaar te combineren zijn. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een rondleiding met opdrachten, of na uw rondleiding anatomisch tekenen – voor een vakoverstijgende excursie. Voor de jongere bezoekers zijn er ook speurroutes beschikbaar. Het is altijd mogelijk voor een onderwijsgroep om, eventueel in combinatie met een ander programmaonderdeel, vrij rond te kijken of om een eigen onderwijsopdracht uit te voeren – mits natuurlijk de museumregels in acht worden genomen.
Klik op het gewenste onderdeel hieronder voor meer informatie.
Rondleidingen zijn zeer geschikt voor groepen van het voortgezet, beroeps-, hoger en wetenschappelijk onderwijs. Daarnaast zijn ze ook een interessante tijdsbesteding voor iedereen die iets wil leren over anatomie en/of de geschiedenis van geneeskunde en biologie. Meer weten of een rondleiding aanvragen?
Voor voortgezet en hoger onderwijs zijn we momenteel ook verdiepende themaopdrachten aan het ontwikkelen. Hier komt binnenkort meer informatie over op deze pagina. Kom snel terug om meer te lezen, of schrijf u in voor een mailing die wordt verstuurd wanneer onze nieuwe programmering af is.
Museum Vrolik leent zich uitstekend voor creatieve projecten. Veel beeldend kunstenaars, anatomische tekenaars, en andere illustratoren en creatievelingen gingen u voor en hebben onze preparaten als model of bron van inspiratie gebruikt. Wilt u meer informatie over het reserveren van tekenmaterialen, of inspiratie opdoen door te kijken naar voorbeelden van kunst geïnspireerd op onze collectie?
Voor basisschoolleerlingen en brugklassers – en voor jeugdige bezoekers die ons niet in onderwijsverband bezoeken – hebben wij zelfstandige speurroutes over het thema ‘spijsvertering’. Deze speurroute leert jongeren over het menselijke en dierlijke spijsverteringsstelsel, het belang van voeding en hoe energieverbranding werkt. Momenteel zijn we meer speurroutes aan het ontwikkelen. Kom snel terug om meer te lezen, of schrijf u in voor een mailing die wordt verstuurd wanneer onze nieuwe programmering af is. U kunt contact met ons opnemen om de speurroute te reserveren.